Sevärdheter i London

London är ett fantastiskt resmål för de som vill ha något att göra på sin resa och besöka många sevärdheter. Staden är väldigt gammal grundades av romarna redan 43 e.Kr. och bär således på en tvåtusenårig historia.

England och London har spelat en betydande roll i således världens men framförallt i Europas historia och det finns mycket historiska sevärdheter kopplat till detta. Kungahuset och dess palats är ett annat exempel på något som man inte vill missa. Det finns givetvis även moderna byggnader och platser att besöka i London och här nedanför har vi valt att gå in på djupet på många sevärdheter.

Sortera:
Alfabetisk
|
Populäritet
Visar 1-11 av 11
Big Ben
Big Ben är en världskänd klocka och landmärke för London. Den hänger i klocktornet Elizabeth Tower som är en del av Westminsterpalatset. Klocktornet pryds och vackra urtavlor som syns i alla fyra riktningar.
London Eye
London Eye är ett stort pariserhjul som började byggas 1998 för att stå färdigt och fira det nya millenniet. Det tar 30 minuter att åka ett varv i någon av de 32 gondolerna och den bjuder på en fantastisk utsikt på 135 m höjd som mest.
Sankt Paulskatedralen
Sankt Paulskatedralen är en av Europas största kyrkor och ett av Londons främsta landmärken. Den byggdes upp i slutet av 1600-talet efter den stora branden och stod klart i början av 1700-talet.
Buckingham Palace
Buckingham Palace är ett slott i centrala London som är hem åt kungafamiljen. Det är en populär sevärdheter som dessutom är öppen för invändigt besök under sensommaren.
Hyde Park
Hyde Park är en av Londons största parker och ligger i centrala delen av staden. Precis intill ligger även Kensington Gardens som tillsammans bilder en enda stor park.
The Shard
The Shard är en skyskrapa i London som är en av Europas högsta byggnader på hela 309 meter. Högst upp i skyskrapan finns en utsiktsplats som går att besöka mot inträdesavgift.
Royal Albert Hall
Royal Albert Hall är ett konserthus i London uppkallat efter Drottning Victorias gemål Prins Albert. Det stod färdigt 1871 och används än idag och är en häpnadsväckande byggnad värd att besöka.
Tower Bridge
Tower Bridge är en känd klaffbro i London som byggdes i slutet av 1800-talet och är idag fortfarande i drift och blivit ett känt landmärke för London.
Millenium Bridge
Millennium Bridge är en gångbro över Themsen som knyter samman City of London med Bankside. Bron började byggas 1998 och stod färdig i juni 2000 för att fira in det nya Millenniet.
Stamford Bridge
Stamford Bridge är hemmaarena åt fotbollslaget Chelsea FC. Sedan början på 1900-talet så har Chelsea spelat sina hemmamatcher här. Här finns både museum, souvenirer, guider och möjlighet att se Chelsea spela.
BT Tower
BT Tower är ett känt landmärke för London och är ett kommunikationstorn byggt på 60-talet för att ta hand om Londons telekommunikationer och binda samman de med resten av landet.