Hyde Park

Hyde Park

Hyde Park är en stor och central park i London som är belägen väster om Oxford Street och stadsdelen Mayfair. Det är den största kungliga parken i London och grundades av Karl I som formade parken och öppnade den för allmänheten 1637.

Hyde Park hänger samman med Kensington Gardens som ligger väster om Hyde Park. På ett inte helt korrekt sett skulle man kunna se dem som två kvadratiska parker som tillsammans bilder en stor park formad som en rektangel mitt i London.

Förutom de kanske mer självklara aktiviteterna som att slå sig ner och njuta av naturen, ta löprunda, picknick eller bara gå runt så finns här även en del annat att se och göra i parken.

Huvudentréen till parken eller också känd som Apsley Gate ligger på hörnan intill Apsley House i den sydöstra delen av parken. Precis efteringången hittar du också Winter Wonderland som sedan 2007 hållits här under vintern som bjuder på isrink, marknad, barer, restauranger och lite åkattraktioner.

I den nordöstra delen av parken hittar du Speaker’s Corner. Det är en plats där det är tillåtet för vem som helst att hålla offentliga tal till de som kan tänkas vilja lyssna. Platsen upprättades efter oroligheter i samband med demonstrationer 1855.

Mer centralt i parken hittar du den konstgjorda sjön The Serpentine som drottning Caroline anlade under 1730-talet. Idag finns där möjlighet att hyra en båt för den som är intresserad av att ro en stund.

Det finns även flera minnesplatser i Hyde Park som kan vara värda att besöka. Precis söder om sjön hittar du prinsessan Dians minnesplats och fontän.  Till öster om sjön och precis bortom dammen hittar Holocaust Memorial som är en minnesplats för de som omkom vid bombningarna i London 2005.

Parken har flera vägar och det är enkelt att komma in i parken och ta sig runt på fots. Du kan enkelt ta dig hit med tunnelbanan då både Central-linjen och Piccadilly-linjen går förbi både Hyde Park och Kensington Gardens.

Bilder från Hyde Park

Hotell nära Hyde Park