Stamford Bridge

Stamford Bridge

Stamford Bridge Stadium är hemmaarena åt fotbollslaget Chelsea FC. Fotbollsarenan ligger i Fulham precis intill gränsen till området Chelsea och är lätt att ta sig till med tunnelbana.

Stamford Bridge öppnades 1877 och var då hem åt London Athletic Club tills 1905 då den nya ägaren Gus Mears grundade fotbollslaget Chelsea Football Club som då började ockupera stadion. Chelsea har sedan dess spelat sina hemmamatcher där och den har givetvis uppgraderat flera gånger sedan dess med diverse ombyggnationer.

Stadion har även använts för att spela internationella fotbollsmatcher med Englands fotbollslag och diverse cup-titlar. Men arenan har inte enbart använts till fotboll utan även cricket, rugby, amerikansk fotboll och en del andra sporter har fått ta plats i stadion genom åren.

Att resa till London för att se Chelsea FC spelat en hemmamatch som kanske t.o.m. är ett derby brukar vara en uppskattad aktivitet som flera fans försöker göra årligen. För den som vill se en fotbollsmatch på arenan vilket också kanske är det bästa sättet att verkligen uppleva en engelsk fotbollsmatch på så finns det flera arrangörer för detta online som tillhandahåller hela paket för detta. Det finns även möjlighet att själv boka sin resa och köpa biljetten separat.

För den som verkligen är intresserad av stadion och fotbollshistoria så har Chelsea både museum och rundturer på Stamford Bridge som är värda att besöka.

Fakta om Stamford Bridge

Byggd 1877
Höjd 35 m
Kapacitet 41 798
Hemmalag Chelsea FC
Hemsida chelseafc.com

Hotell nära Stamford Bridge