Royal Albert Hall

Royal Albert Hall

Royal Albert Hall är ett konserthus i centrala London beläget i norra delen av South Kensington eller precis söder om Kensington Gardens. Konserthuset är uppkallat efter prins Albert som var make till drottning Victoria.

Royal Albert Hall öppnades 1871 av drottning Victoria och sedan dess har världsledande framträdare inom olika generar. Beroende på bekvämligheterna för besökare så finns där sittplatser för upp till 5 272 personer och byggnaden i sig har blivit en ikon för så väl London som Storbritannien och värderas högt.

Konserthallen var ursprungligen tänkt att heta Central Hall of Arts and Sciences men namnet ändrades när drottning Victoria var med och la den första stenen för byggnadens grund 1867 som ett minne för att hedra Prins Albert som hade dött sex år tidigare.

Royal Albert Hall är ingen inaktiv byggnad utan används flitigt för konserter och föreställningar. Om du vill boka en plats på en föreställning eller se vad som ligger planerat framöver så gör du det lättast på den officiella hemsidan för Royal Albert Hall.

Guider och Turer

Du behöver inte besöka en tillställning på Royal Albert Hall för att ta del av sevärdheten Det hålls regelbundet guidade turer som går igenom byggnaden och låter dig få en bättre inblick i Royal Albert Hall, hur det ser ut idag och hur dess historia är.

Det finns även andra guidade turer som kan vara av intresse som riktar in sig på allt från arkitekturen till spökjägare. Mer information om vilka turer där finns att ta del av hittar du på deras hemsida.

Bilder på Royal Albert Hall

Fakta om Royal Albert Hall

Byggstart 1867
Invigd 1871
Höjd 41 m
Platser 5 272 st
Hemsida royalalberthall.com

Hotell nära Royal Albert Hall